Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Marea Britanie se va implica militar în Siria pentru a bombarda Statul Islamic, susţine presa britanică

Marea Britanie se va implica militar în Siria pentru a bombarda Statul Islamic, susţine presa britanică

Un articol de: |
Foto: standard.co.uk Externe

Un articol din publicația Evening Standard prezintă războiul civil din Siria, atingând principale întrebări legate de acesta.

Astfel, articolul arată că protestele împotriva regimului Assad au început în martie 2011, în orașul Deraa, după ce 15 copii au fost arestați și ar fi fost torturați pentru că au desenat pe un perete semne anti-guvernamentale.

Forțele de securitate au deschis focul asupra demonstranților, omorând și rănind zeci de copii. Apoi a fost folosită armata pentru a încerca oprirea răspândirea protestelor iscate. S-au folosit și tancuri și arestări în masă, în acest scop. Grupurile rebele au încercat să-l "detroneze" pe Assad, iar Crucea Roșie a anunțat că războiul civil a început în iulie 2012.Președintele Assad, susținut de aliați cheie din Rusia și Iran, a ajuns la putere că regimul său folosind forța brutală, inclusiv armele chimice, împotriva rebelilor și civililor.

Acesta a refuzat să fie adus la masa diplomatică de către Occident pentru a se discuta retragerea sa.

Autorul articolului este de părere că Marea Britanie se va implica militar în Siria și consideră că ar trebui să bombardeze Statul Islamic.

"Statul Islamic este o amenințare la adresa Marii Britanii, pentru că Marea Britanie are o istorie lungă privind apărarea drepturilor omului de peste tot", se mai arată în articol.

Citeşte mai multe despre:   sirian,   razboi civil,   siria,   cand a inceput,   de ce a inceput ,   Marea Britanie
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe