Mark Zuckerberg, Stephen Hawking și Yuri Milner contribuie cu 100 de milioane de dolari la căutarea extratereștrilor (VIDEO)

Mark Zuckerberg, Stephen Hawking și Yuri Milner contribuie cu 100 de milioane de dolari la căutarea extratereștrilor (VIDEO)
foto: descopera.ro

Trei dintre cei mai bogați și mai inteligenți oameni din lume speră să găsească viață pe alte planete. Mark Zuckerberg, Stephen Hawking și Yuri Milner contribuie cu 100 de milioane de dolari la căutarea extratereștrilor.

Posibilitatea existenţei extratereştrilor a stârnit interesul celor mai bogaţi oameni ai lumii, conform B1 TV.

Șeful Facebook Mark Zuckerberg, antreprenorul rus Yuri Milner și astrofizicianul Stephen Hawking au dezvăluit că vor asculta semnalele provenite de la Terra 2.0, potrivit presei internaţionale. Numită oficial Proxima b, planeta telurică Terra 2.0 ar deține condițiile prielnice pentru viață, aflându-se la doar patru ani lumină de Pământ.

#DIRECT_ONE_cei0uh#

Trioul s-a angajat să susțină financiar cu 100 de milioane de dolari un proiect ambițios intitulat ''Breakthrough Listen'', care va utiliza cele mai puternice telescoape din lume pentru a capta mesaje de la extratereștri.

Luna trecută, astronomii au descoperit dovezi clare că cea mai apropiată stea, Proxima Centauri, este soarele unei planete foarte asemănătoare cu Pământul.

Spre deosebire de miile de exoplanete descoperite până acum, Proxima b este accesibilă de pe Pământ, potrivit oamenilor de știință. Deși patru ani lumină înseamnă o cale lungă, viitoarele generații de nave spațiale ar putea realiza călătoria către această planetă în câteva decenii.

La începutul lunii viitoare, echipa ''Breakthrough Listen'' va căuta unde radio ce diferă de zgomotul natural de fundal, iar pentru aceasta va folosi observatorul Parkes din Australia, cel care a fost utilizat pentru a primi imagini filmate în direct cu aselenizarea misiunii Apollo 11, în 1969.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe