#metoo – Abuz sexual în politică: Fost MINISTRU, acuzat de o SCRIITOARE (FOTO)

#metoo - Abuz sexual în politică: Fost MINISTRU, acuzat de o SCRIITOARE (FOTO)

Continuă seria dezvăluirilor în campania #metoo. De data aceasta, scriitoarea franceză Ariane Fornia face dezvăluiri cutremurătoare.

Aceasta este fiica fostului ministru din timpul lui Nicolas Sarkozy, Eric Besson, și îl acuză pe fostul ministru socialist și membru al Consiliului constituțional, Pierre Joxe, că a agresat-o sexual în primăvara lui 2010.

Drama sa a fost relatată pe blog, acolo unde a vorbit despre agresiunile la care a fost martoră.

"Un domn venerabil se așază la dreapta mea (…) Reprezentația începe. La sfârșitul a zece minute, venerabilul domn are mâna pe coapsa mea.

Mâna îi alunecă în interiorul coapsei, urcând spre zona genitală. I-am tras mâna mai ferm și am scos un strigăt de indignare surd, cu gura închisă. Toată lumea se uită la mine. El se oprește. Zece minute mai târziu, el reîncepe. I-am băgat unghiile în mână. Este o luptă tăcută, grotescă, chiar în incinta Operei Bastilia", a povestit scriitoarea, adăugând că i-a respins mâna de mai multe ori.

Pierre Joxe, în vârstă de 82 de ani, nu a vrut să dea declarații despre acest subiect, spunând că va urma să facă declarații în acest sens.

"Mă voi exprima mai pe larg despre acest subiect săptămâna viitoare după ce îmi voi lua timpul de a analiza toate datele acestei afaceri", a spus Pierre Joxe.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe