Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Mihail Gorbaciov avertizează: „Lumea se află în pragul unui nou Război Rece”

Mihail Gorbaciov avertizează: „Lumea se află în pragul unui nou Război Rece”

Un articol de: |
Foto: publika.md Externe

„Lumea se află "în pragul unui nou Război Rece", a afirmat sâmbătă ultimul conducător al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, la festivităţile care marchează 25 de ani de la demolarea Zidului Berlinului, transmite theguardian.com.

"Lmea se află în pragul unui nou Război Rece. Unii afirmă că acesta a început deja. În ultimele luni, încrederea s-a rupt. Să ne amintim că nu poate exista securitate în Europa fără parteneriatul germano-rus", a afirmat fostul lider, în vârstă de 83 de ani, referindu-se la criza ucraineană.

Într-un interviu pentru RadioTeleviziunea Elveţiană, care urmează să fie difuzat duminică, Gorbaciov a apreciat că "se încearcă să fim atraşi într-un nou Război Rece. Vedem noi ziduri. În Ucraina vor să sape o prăpastie enormă".

"Pericolul este în continuare prezent", consideră el. "Ei cred că au câştigat Războiul Rece. Nu există un învingător, toată lumea a câştigat. Dar, în prezent, ei vor să înceapă o nouă cursă a înarmării", subliniază Gorbaciov.


 

Citeşte mai multe despre:   MIhail Gorbaciov,   zidul berlinului,   razboi rece,   Ucraina,   Rusia
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe