Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Miniștrii europeni de Interne se vor reuni de urgență pe 22 septembrie pentru a discuta pe tema refugiaților

Miniștrii europeni de Interne se vor reuni de urgență pe 22 septembrie pentru a discuta pe tema refugiaților

Un articol de:
Foto: ibtimes.com Externe

Miniștrii de Interne din statele membre UE se vor reuni pe 22 septembrie pentru continuarea discuțiilor privind un plan de repartizare a 120.000 de imigranţi extracomunitari, informează Radio Free Europe/Radio Liberty.

Reuniunea a fost anunțată la o zi după ce Ministrii de Justiție și ai Afacerilor Interne nu au reușit să ajungă la un acord privind un sistem de repartizare a imigranților pe baza unor cote obligatorii, sistem care este susținut de Franța și Germania, dar căruia i se opun state precum Ungaria, Polonia, Cehia și România.

Președinția luxemburgheză a UE a declarat că miniștrii de Interne se vor reuni și pe 8 octombrie pentru a aproba un plan în acest sens.

Pe de altă parte, Angela Merkel a declarat că este prea târziu pentru o situaţie de criză  și că va cere un summit de urgență a liderilor UE săptămâna viitoare.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat că va convoca un summit pentru discuții de urgență dacă miniștrii de Interne nu vor ajunge la un acord.

Citeşte mai multe despre:   ministri de interne,   Uniunea Europeana,   imigranti,   refugiati,   summit,   Uniunea Europeana,   Merkel
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe