Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ministru grec: Situația refugiaților se normalizează pe insula elenă Lesbos

Ministru grec: Situația refugiaților se normalizează pe insula elenă Lesbos

Un articol de: |
Foto: independent.co.uk Externe

Situația refugiaților se normalizează pe insula elenă Lesbos datorită transferului spre Atena a circa 22.500 de refugiați și imigranți înregistrați în această săptămână, între care se va face o selecție, potrivit ministrului grec al marinei comerciale, Christos Zois.

"În următoarele zile, autoritățile vor putea să controleze în totalitate fluxurile" continue spre această insulă, nu foarte departe de Turcia, a spus ministrul.

Circa 22.500 de refugiați și imigranți au fost înregistrați de luni seară pe insula elenă Lesbos, înaintea transportării lor pe continent.

Pentru a readuce calmul după mai multe zile de tensiuni între imigranți și poliție, guvernul a însărcinat de asemenea armata să ajute la distribuirea de alimente și la amenajarea locurilor de primire, scrie Agerpres.

Însă, eliberând presiunea asupra insulei Lesbos, plecările duc la o tensionare a situației la frontiera de nord a țării, cu Macedonia, etapa următoare a drumului refugiaților și imigranților spre Germania și Europa de Vest.

Citeşte mai multe despre:   refugiati,   ministru grec
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe