Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ministrul francez al Sănătății: Infirmiera de origine franceză contaminată cu Ebola în Liberia s-a vindecat

Ministrul francez al Sănătății: Infirmiera de origine franceză contaminată cu Ebola în Liberia s-a vindecat

Un articol de: |
Foto: nbcnews.com Externe

Infirmiera de origine franceză, voluntară a organizaţiei Médecins sans frontières (MSF), care a fost contaminată cu virusul Ebola în timpul unei misiuni în Liberia, "s-a vindecat şi a părăsit spitalul", a anunţat sâmbătă ministrul francez al Sănătăţii, Marisol Touraine, într-un comunicat citat de AFP.

Repatriată la 19 septembrie în Franţa, tânăra, care a fost primul pacient cu Ebola de pe teritoriul francez, a fost tratată într-un spital militar de la periferia Parisului, unde a beneficiat de "tratamente experimentale".

Marisol Touraine a autorizat, prin decret ministerial, folosirea în Franţa a trei medicamente, în special a antiviralului Avigan produs de firma japoneză Toyama Chemical (filială a FujiFilm), folosit în mod normal împotriva gripei. Conform FujiFilm, infirmiera ar fi beneficiat de acest tratament.

Marisol Touraine s-a declarat în comunicat "foarte bucuroasă de această evoluţie favorabilă şi salută din nou angajamentul şi curajul acestei tinere, precum şi mobilizarea tuturor celor care luptă pe frontul teribilei epidemii de Ebola în Africa de Vest".

Citeşte mai multe despre:   infirmiera franceza,   contaminata cu ebola,   Liberia,   s-a vindecat
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe