Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ministrul german de Externe: E nevoie de mecanisme noi pentru a reacționa în cazul în care o țară parteneră UE ignoră grosolan litera legii

Ministrul german de Externe: E nevoie de mecanisme noi pentru a reacționa în cazul în care o țară parteneră UE ignoră grosolan litera legii

Un articol de: |

Ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a susținut necesitatea instituirii unor mecanisme noi menite să permită statelor UE să acționeze rapid în cazul în care o țară membră a Uniunii „ignoră grosolan litera legii sau spiritul comunității eropene de valori.”

Într-o declarație pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung, Westerwelle își exprimă temerea că „valorile fundamentale ale Europei” ar putea avea de suferit de pe urma conflictului politic din România.

Ministrul german a declarat că principiile democrației, ale statului de drept și ale separării constituționale a puterilor în stat nu pot fi puse în discuție și a dat asigurări că Executivul german nu va ignora evoluția din România.

Avem nevoie de mecanisme noi pentru a putea reacționa mai repede în comun în cazul în care o țară parteneră din UE ignoră grosolan litera legii sau spiritul comunității europene de valori”, a declarat oficialul german, precizând totodată că mecanismele actuale sunt „greoaie”:

Guido Westerwelle nu s-a oprit aici, ci a pus sub semnul întrebării și continuarea integrării europene a statului român.

„Încălcări serioase ale legii sau spiritului comunității de valori europene ridică semne de întrebare în chestiunea capacității României de a face ultimii pași ai procesului de integrare europeană", a declarat Westerwelle.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe