Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Moscova reacționează dur după acuzaţiile de "hărţuire" a diplomaţilor americani din Rusia

Moscova reacționează dur după acuzaţiile de "hărţuire" a diplomaţilor americani din Rusia

Un articol de: |

Moscova respinge acuzaţiile de "hărţuire" a diplomaţilor americani din Rusia, publicate de ABC News "la instigarea Departamentului de Stat".

Autoritățile evocă situaţii provocatoare vizând diplomaţi ruși din SUA, inclusiv un caz în care a fost folosită forţa împotriva angajaţilor ambasadei şi a soţiilor lor.

„Articolul publicat de ABC News la instigarea Departamentului de Stat american, privind presupusa presiune psihologică asupra angajaţilor ambasadei SUA din Moscova şi intimidarea lor sistematică, este lipsit de fundament şi desprins de realitate, subliniază Ministerul rus al Afacerilor Externe.

„Plângerile exprimate sunt sub nivelul poveștilor ieftine cu spioni”, informează MAE rus.

"Nu considerăm că aspectele profesionale ale activităţii diplomatice şi riscurile legate de aceasta ar trebui discutate în public. Aceste riscuri sunt deosebit de mari în Statele Unite, având în vedere amploarea operaţiunilor secrete conduse de serviciile americane de securitate, care manifestă aroganţă faţă de diplomaţii ruşi. Dar, din moment ce problema a fost adusă în discuţie public de Washington, avem şi noi multe de împărtăşit", continuă MAE rus.

"Putem aminti de asemenea momentul în care a fost folosită forţa nu numai împotriva angajaţilor ambasadei noastre în SUA, ci şi împotriva soţiilor lor, care au fost reţinute şi interogate dur, în timp ce erau încătuşate. În pofida apelurilor noastre nenumărate, partea americană nu a prezentat scuze", subliniază comunicatul MAE rus.

În încheiere, MAE rus îi sfătuieşte "pe colegii de la Departamentul de Stat să nu mai adauge sentimente negative la climatul deja întunecat" al relaţiilor bilaterale, aceasta nefiind o cale de a soluţiona problemele, ci doar de a le agrava.

Citeşte mai multe despre:   Moscova,   Rusia,   departamentul de stat,   abc news,   hartuire diplomati americani
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe