Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Negociator palestinian: Recunoașterea statului palestinian de către Suedia este o decizie ”curajoasă”

Negociator palestinian: Recunoașterea statului palestinian de către Suedia este o decizie ”curajoasă”

Un articol de: |
Foto: intifada-palestine.com Externe

Negociatorul șef palestinian Saeb Erekat a salutat vineri decizia "curajoasă" anunțată de Suedia de a recunoaște statul Palestina și a invitat celelalte țări ale Uniunii Europene să-i urmeze exemplul, relatează AFP.

"Salutăm anunțul făcut de primul ministru suedez", a declarat Erekat.

"Sperăm că toate țările din Uniunea Europeană vor lua aceeași decizie curajoasă și remarcabilă ca Suedia pentru că nu există niciun motiv de a nu recunoaște statul Palestina", a precizat el.

Primul ministru Stefan Lofven a anunțat vineri că Suedia va recunoaște statul Palestina.

"A venit timpul ca lumea întreagă să recunoască statul Palestina", a declarat un purtător de cuvânt al președinției palestiniene, Nabil Abu Rudeina.

Ministrul palestinian de externe Riyad al-Malki a salutat într-un comunicat angajamentul "istoric" al Suediei pentru libertate, demnitate și drepturile omului.

Decizia anunțată vineri de Stockholm este "un mesaj puternic către guvernul israelian pentru a opri distrugerea procesului de pace", a adăugat el.

 El a cerut țărilor europene să facă presiuni asupra Israelului pentru ca el să înceteze "politica de distrugere a procesului de pace".

Citeşte mai multe despre:   negociator palestinian,   recunoastere stat,   Palestina,   Suedia,   decizie curajoasa
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe