Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Noi discuții privind transformarea Catedralei Sfânta Sophia din Constantinopol în moschee: "Proiectul s-a aflat deja pe ordinea de zi a Guvernului turc"

Noi discuții privind transformarea Catedralei Sfânta Sophia din Constantinopol în moschee: "Proiectul s-a aflat deja pe ordinea de zi a Guvernului turc"

Un articol de: |
Foto: infotour.ro Externe

Politicienii musulmani turci vor să transforme Catedrala “Sfânta Sophia” în moschee, câștigând astfel popularitate pentru alegrile din data de 1 noiembrie.

Ministrul interimar al culturii și turismului, Yalcin Topcu, a delclarat că problema transformării Catedralei Sfintei Înțelepciuni a lui Dumnezeu (Hagia Sophia sau Sfânta Sophia) în moschee s-a aflat deja pe ordinea de zi a Guvernului turc, scrie lonews.ro.

Totodată, acesta a amintit și de testamentul sultanului Mehmet al II-lea care, imediat după cucerirea Constantinopolului, a transformat Catedrala în lăcaș de cult musulman.

 

Citeşte mai multe despre:   moschee,   biserica,   Turcia,   musulmani,   sfanta sofia
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe