Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe O altfel de raportare la criza imigranților: Mii de islandezi își pun casele la dispoziția refugiaților

O altfel de raportare la criza imigranților: Mii de islandezi își pun casele la dispoziția refugiaților

Un articol de: |

Valul de imigranți este privit diferit în Europa. Dacă unele țări își construiesc ziduri pentru a nu putea pătrunde pe teritoriul lor, mii de islandezi s-au oferit să găzduiască refugiați sirieni.

În Islanda, o autoare s-a arătat indignată de faptul că guvernul nu poate primi decât 50 de refugiații și a început o campanie pe Facebook pentru a-i încuraja pe compatrioții săi să găzduiască imigranți.

Astfel, aproximativ 10.000 de islandezi s-au oferit să le ofere cazare sirienilor plecați din calea războiului.

"Eu cred că oamenii s-au săturat să vadă poveștile de pe Mediteranaă și taberele de refugiați unde mor oameni și vor să se rezolve ceva chiar acum", a explicat Bryndis Bjorgvinsdottir, conform ziare.com.

Islanda este o țară insulară nordică aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic. Are o populație de 325.671 de locuitori pe o suprafață de 103.000 km², ea fiind astfel cea mai rarefiat populată țară din Europa.

 

Citeşte mai multe despre:   Islanda,   refugiati,   imigranti,   sirieni,   razboi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe