Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe O senatoare franceză propune eliminarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români și bulgari

O senatoare franceză propune eliminarea restricțiilor de pe piața muncii pentru români și bulgari

Un articol de: |

Senatoarea franceză Aline Archimbaud propune ridicarea restricțiilor privind accesul pe piaţa muncii familiilor aflate în dificultate provenind din România şi Bulgaria, scrie La Gazette. Propunerea schimbă radical abordarea în dezbaterile legate de imigranţii de etnie romă.

„Deschiderea pieţei muncii pentru circa 20.000 de persoane, inclusiv copiii, nu va avea ncio incidenţă asupra şomajului", a declarat Aline Archimbaud.

Ea a depus miercuri un proiect de rezoluţie îndemnând Guvernul să renunţe la măsurile tranzitorii care impun numeroase taxe şi demersuri administrative angajatorilor interesaţi să recruteze muncitori români sau bulgari.

„Ţinând cont de programul încărcat al Parlamentului, propunerea noastră va fi votată în toamnă. Cu cât se prelungeşte mai mult problema traiului în tabere clandestine, cu atât mai mult consecinţele nefaste se vor propaga în toate domeniile. Condiţiile de viaţă precare favorizează activitatea traficanţilor care exploatează sărăcia oricărei populaţii", a mai spus Archimbaud.

Citeşte mai multe despre:   senatoare,   Franta,   restrictii,   piata muncii,   romani,   Bulgari
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe