Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Obama: Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările afectate de Ebola af fi contraproductivă

Obama: Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările afectate de Ebola af fi contraproductivă

Un articol de: |
Foto: nbcnews.com Externe

Închiderea frontierelor pentru persoanele din ţările africane cu focare de Ebola ar fi contraproductivă, este de părere preşedintele american Barack Obama. Liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea numirii unui responsabil pentru coordonarea la nivel federal a eforturilor de luptă împotriva bolii, informează AFP.

"Toate discuţiile cu experţii arată că interzicerea călătoriilor ar fi mai puţin eficientă decât măsurile de control introduse pe aeroporturi", a declarat Obama, răspunzând unor cereri formulate în acest sens de numeroşi membri ai Congresului.

Preşedintele american a arătat că o astfel de iniţiativă i-ar putea determina pe cei care provin din ţările aficane afectate de Ebola să caute alte modalități de transport pentru a ajunge în alte state şi să ascundă ţara de provenienţă.

''În final, riscăm să dispunem de mai puţine informaţii despre cine este purtătorul virusului", a avertizat președintele american.

Obama a precizat, de asemenea, că ar putea numi o persoană care să coordoneze la nivel federal demersurile pentru lupta împotriva extinderii Ebola. "Numirea unei alte persoane ar fi un lucru bun", a spus Obama.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe