Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Oficial francez: Din toamnă, Franţa şi-ar putea deschide piaţa muncii pentru români şi bulgari

Oficial francez: Din toamnă, Franţa şi-ar putea deschide piaţa muncii pentru români şi bulgari

Un articol de: |

Senatorul francez Aline Archimbaud a anunțat, în cadrul unui interviu acordat sâmbătă postului naţional de radio din Bulgaria, că există şanse mari ca statul francez să îşi deschidă piaţa muncii pentru cetățenii români şi bulgari din această toamnă, informează Novinite.com.

Archimbaud, membră a partidului ecologist, a înaintat o propunere în Senat prin care cere Guvernului să elimine imediat restricţiile impuse pe piaţa muncii pentru cetăţenii români şi bulgari. În condițiile actuale, restricțiile sunt valabile până la 1 ianuarie 2014.

Sper ca votul Senatului să aibă loc la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie, aşa cum a cerut grupul meu politic. De fapt, nu avem nevoie de o lege nouă în această privinţă. Depinde direct de decizia Cabinetului. Rezoluţia Senatului este o simplă exprimare de poziţie, o recomandare, dar având în vedere situaţia politică din Franţa, are o mare importanţă", a spus Archimbaud.

Archimbaud a admis că există milioane de şomeri în Franța, însă a precizat că situația nu se va schimba din cauza câtorva mii de români şi bulgari. Senatorul a declarat că ea şi partidul său ar prefera ca imigranţii din cele două ţări să semneze contracte de muncă legale şi să plătească taxe la sistemul social.

„Este mult mai bine pentru Franţa să aibă angajaţi legali decât persoane care să muncească pe piaţa neagră fără să plătească impozite şi asigurări", a spus Archimbaud.

Alături de numeroase alte state europene, Franța a refuzat să îşi deschidă piaţa muncii pentru români şi bulgari în 2011.

 

Citeşte mai multe despre:   piata muncii,   Franta,   loc de munca,   romani,   Bulgari,   Aline Archimbaud
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe