Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Oficiali americani: Armata irakiană nu este pregătită pentru o ofensivă majoră contra Statului Islamic

Oficiali americani: Armata irakiană nu este pregătită pentru o ofensivă majoră contra Statului Islamic

Un articol de: |
Foto: nytimes.com Externe

Armata irakiană nu este încă pregătită să lanseze o ofensivă majoră împotriva jihadiştilor din gruparea Statul Islamic, au avertizat oficiali americani sub protecția anonimatului, citați de AFP.

Forţele de securitate irakiene au nevoie de timp pentru a fi pregătite în vederea unor operaţiuni mai importante. În prezent, acestea sunt în măsură să lanseze atacuri de amploare redusă împotriva grupării jihadiste.

Un oficial american a precizat că militarii irakieni vor fi în măsură să lanseze o operaţiune pentru recucerirea oraşului Mosul în termen de un an.

Peste 600 de atacuri aeriene au fost efectuate în Irak şi Siria de la 8 august şi până în prezent.

Oficialii americani susțin că este prea devreme să se spună dacă strategia lui Barack Obama privind "eliminarea" grupării Statul Islamic, prin atacuri aeriene în sprijinul forţelor terestre, este eficientă.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe