Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Oficialitățile de la Fukushima au declarat o situație de urgență: Apa radioactivă se revarsă în ocean

Oficialitățile de la Fukushima au declarat o situație de urgență: Apa radioactivă se revarsă în ocean

Un articol de: |

Apa puternic radioactivă care se revarsă în ocean de la centrala nucleară de la Fukushima, afectată de un cutremur și un tsunami în urmă cu doi ani, a creat o ”situație de urgență” cu care operatorul său se luptă să o controleze, potrivit unui oficial al autorității nucleare japoneze, relatează Le Figaro.

Apa contaminată, care a atins o barieră în subsol, este pe punctul de a ieși la suprafață și a depășit limitele legale de flux radioactiv”, a anunțat Shinji Kinjo, responsabil al grupului de muncă aș Autorității de Reglementare Nucleară (NRA).

Contra-măsurile găsite de operatorul centralei, Tokyo Electric Power (TEPCO) nu sunt decât o soluție temporară și nu realizează cât este de grav”, a precizat el.

TEPCO a fost aspru criticat pentru modul în care s-a pregătit pentru catastrofa din 2011.  

Încă nu se știe cu certitudine amploarea amenințării reprezentate de apa contaminată care ar putea ieși la suprafață.

În primele săptămâni după catastrofă, guvernul japonez a autorizat TEPCO să deverse de urgență mii de tone de apă contaminată în Pacific. Dar, difuziunea acelor ape toxice a fost criticată de țările vecine cât și de pescarii japonezi. Apoi, compania de electricitate a promis că nu va mai deversa apă iradiată fără consințământul localităților vecine.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe