Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe OMS a revizuit ultimul bilanț a deceselor provocate de Ebola: 4.818 de persoane au murit din cauza febrei hemoragice

OMS a revizuit ultimul bilanț a deceselor provocate de Ebola: 4.818 de persoane au murit din cauza febrei hemoragice

Un articol de: |

4.818 de persoane din opt țări au murit din cauza Ebola, potrivit unui bilanț revizuit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează AFP.

După ultimul bilanț, publicat la 31 octombrie, care anunţa 13.567 de cazuri şi 4.951 decese, OMS a tramsmis miercuri o nouă statistică revizuită, potrivit căreia există 13.042 cazuri de Ebola şi 4.818 decese. Astfel, OMS a estimat că unele dintre cazurile înregistrate nu au fost provocate de fapt de această epidemie.

De la izbucnirea epidemiei au fost înregistraţi 2.697 morţi în Liberia din 6.525 cazuri. În Sierra Leone bilanţul este în scădere, cu 1.070 morţi, iar în Guineea au fost raportate 1.041 de decese.

În Statele Unite, au fost înregistrate în total patru cazuri de Ebola, printre care se numără două cadre medicale au fost infectate într-un spital din Texas. Spania a înregistrat un caz de infectare, o asistentă care a îngrijit doi misionari contaminaţi, asistenta fiind declarată ulterior vindecată. De altfel, cadrele medicale se află printre cele mai afectate persoane, cu 310 morţi din 546 de cazuri în ţările afectate de Ebola.

Epidemia de Ebola, cea mai gravă de la identificarea virusului, în 1976, a apărut în Guineea la sfârşitul lui decembrie 2013.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe