Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe ONU: Aproximativ 13.000 de construcții palestiniene din Cisiordania, vizate de un ordin israelian privind demolarea

ONU: Aproximativ 13.000 de construcții palestiniene din Cisiordania, vizate de un ordin israelian privind demolarea

Un articol de: |
Foto: thenational.ae Externe

Israelul amenință să demoleze 13.000 de construcții palestiniene din Cisiordania, a indicat ONU. În același timp, potrivit Națiunilor Unite și Uniunii Europene, s-a înregistrat un număr record de persoane strămutate ca urmare a distrugerii imobilelor palestiniene, relatează AFP, citat de Agerpres.

Israelul a emis 14.000 de ordine de demolare pentru zona C, adică 60% din Cisiordania, aflată sub constrol israelian, în perioada 1988-2014, potrivit unui raport al ONU.

“În numeroase cazuri, același ordin poate viza mai multe structuri aparținând uneia și aceleiași persoane: o casă, un adăpost pentru animale, un depozit, instalații sanitare”, se arată în raportul ONU.

Potrivit aceleiași surse, cel puțin 356 de clădiri au fost distruse de la începutul anului, inclusiv 82 de panouri solare construite cu ajutoare internaționale. Motivul invocat de Israel pentru demolarea acestor construcții este absența autorizației.

A mijlocul lunii august, 63 de case si obiective de infrastructură au fost distruse, lăsând e drumui 132 de palestineni.

Citeşte mai multe despre:   Cisiordania,   onu,   Palestina,   ordin de demolare,   constructii palestiniene
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe