Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe ONU: Ultimele instalaţii siriene de producţie a armelor chimice, distruse în 2015

ONU: Ultimele instalaţii siriene de producţie a armelor chimice, distruse în 2015

Un articol de: |
Foto: obiectiv.info Externe

Distrugerea ultimelor instalaţii siriene de producţie a armelor chimice va începe luna aceasta şi se va încheia anul viitor, a anunţat un oficial care conduce misiunea Naţiunilor Unite pentru distrugerea arsenalului chimic sirian, informează AFP.

"Pregătirile pentru a începe distrugerea a 12 unităţi de producţie restante, şapte hangare şi cinci tuneluri subterane, vor începe în cursul acestei luni şi vor fi încheiate până în vara anului 2015", a explicat ambasadorului australian Gary Quinlan. El a adăugat, de asemenea, că o altă unitate de producţie a ricinei va fi distrusă.

Ambasadorul sirian la ONU, Bashar Jaafari, a confirmat aceste informații, declarând că distrugerea instalațiilor va începe "în această lună, în această săptămână".

Regimul sirian a acceptat să îşi distrugă arsenalul chimic după atacul din august 2013 cu gaz sarin la periferia Damascului.

Transferul şi distrugerea armelor intervin după ce Siria a aderat, în octombrie 2013, la Convenţia privind Interzicerea Armelor Chimice în cadrul unui acord ruso-american, care a permis evitarea unei intervenţii militare americane după ce Damascul, după atacul cu gaz sarin care a provocat 1.400 de morţi în vara lui 2013.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe