Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Padalka, cosmonautul cu cele mai multe zile în spațiu, s-a întors pe Pământ

Padalka, cosmonautul cu cele mai multe zile în spațiu, s-a întors pe Pământ

Un articol de: |
Foto: rsi.ch Externe

Ghenadi Padalka a revenit pe Pământ de pe Stația spațială internațional. Cosmonautul rus a devenit omul care a stat cel mai mult în spațiu - 879 de zile în cinci misiuni. Padalka a fost însoțit  în ultima sa misiune de cosmonautul kazah Aidyn Aimbetov și de astronautul danez Andreas Mogensen, informează B1 TV.

Ghenadi Padalka a aterizat într-o stepă aridă din Kazahstan. A fost însoțit de cosmonautul kazah Aidyn Aimbetov și de astronautul danez Andreas Mogensen.

"Mă simt bine", a spus Padalka la aterizare. Cosmonatultul de 57 de ani a mers de patru ori pe Stația spațială internațional fiind singurul care a fost comandant pe stație de patru ori. A făcut prima călătorie în 1998, când a plecat de pe Pământ pentru o călătorie de 199 de zile pe stația rusă Mir. Și al doilea său sejur, pe ISS, din 2009, a durat tot atât.

Padalka, comandantul celei de-a 44-a misiuni spre ISS, bătuse în 28 iunie un record vechi de zece ani, cel al numărului total de zile petrecute în spațiu, deținut până atunci de un alt rus, Serghei Krikalev. Ultima misiune a lui Padalka a început în 27 martie, când a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan cu compatriotul său Mihail Kornienko și americanul Scott Kelly.

Misiunile în spațiu constituie unul din rarele programe de cooperare internațională între Rusia și Occident care nu au fost anulate din cauza conflictului din Ucraina.

ISS, a cărei construcție a costat circa 150 de miliarde de dolari, orbitează în jurul Pământului cu aproximativ 28.000 de kilometri pe oră din 1998.

Citeşte mai multe despre:   Ghenadi Padalka,   cosmonaut rus
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe