Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc: Big Bang-ul şi evoluţia sunt adevărate. Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă

Papa Francisc: Big Bang-ul şi evoluţia sunt adevărate. Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă

Un articol de: |

Papa Francisc a afirmat, luni, că teoriile Evoluției și Big Bang-ului sunt reale și că "Dumnezeu nu este un magician cu o baghetă magică".

Suveranul Pontif a explicat că teoriile ștințifice nu sunt incompatibile cu existența unui Creator, ci, mai degrabă, acestea "au nevoie" de el, afirmații care i-au surprins pe experți.

"Când citim despre Creație în Geneză, riscăm să ne imaginăm că Dumnezeu era un magician, cu o baghetă magică capabilă de orice. Dar nu este așa", a spus Papa Francisc la Academia Pontificală de Științe, citat de The Independent.

"El a creat ființele umane și le-a lăsat să se dezvolte conform legilor interne pe care le-a dat fiecăruia astfel încât el să-și atingă împlinirea", a continuat el.

"Big Bang-ul, despre care ni se spune că se află la originea lumii, nu contrazice intervenția divină a creatorului, ci, mai degrabă, are nevoie de ea.

"Evoluția în natură nu este incompatibilă cu noțiunea Creației, pentru că evoluția necesită crearea ființelor care evoluează", a mai spus Suveranul Pontif.

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   Vatican,   Teoria Big Bang,   evolutionism,   creationism
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe