Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile” (VIDEO)

Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile” (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: time.com Externe

După ce a demonstrat ca este în pas cu tehnologia și a binecuvântat un copil pe telefon, acum Papa Francisc întoarce foaia. Suveranul Pontif le-a recomandat miilor de călugăriţe din mănăstiri să nu se lase "distrase" de Internet, informează B1 TV.

În urmă cu câteva luni, şeful Bisericii Catolice susţinea că Internetul și rețelele sociale sunt un dar de la Dumnezeu. Dar cum tot ce-i mult strică, Papa Francisc a ţinut să transmită un avertisment celor care au ales să se dedice credinţei. Mai exact, călugăriţelor, pe care le îndeamnă să nu se lase distrase de Internet.

Citește și: Pentru a trimite zeci de mii de dolari către ISIS, o angajată a unui spital din New York a folosit BitcoinCare au fost ultimele cuvinte ale Alinei Ciucu, fata omorâtă la metrou: 'Am auzit-o cum spunea…'Umilința la care a fost supus Regele Mihai chiar astăzi. Este ireal ce s-a întâmplatStare de alertă pe aeroportul din Amsterdam: Un bărbat a fost împușcat (VIDEO)

"În societatea noastră, cultura digitală influenţează decisiv formarea gândirii...Acest climat cultural afectează şi comunităţile contemplative. Aceste mijloace pot fi fără îndoială instrumente utile..., dar vă recomand un discernământ prudent pentru ca acestea să fie în folosul formării pentru viaţa contemplativă...şi nu ocazii de distragere şi evadare din viaţa frăţească din comunitate şi nici dăunătoare vocaţiei voastre, sau un obstacol în calea vieţii voastre dedicate în întregime contemplării", a scris Papa Francisc în Constituţia sa apostolică Vultum Dei quarere - Căutarea înfăţişării Domnului.

Papa Francisc îndeamnă călugărițele să nu se lase distrase de Internet și rețelele sociale, dar admite că acestea ”pot fi fără îndoială instrumente utile”

Noile reguli se adresează celor peste 35.000 de călugăriţe din aproximativ 4.000 de mănăstiri, aflate mai ales în Italia şi Spania.

Citește și: Serviciul special de la Kremlin: Cine sunt paznicii de vază ai lui Vladimir Putin (FOTO, VIDEO)Născut în cel mai sărac cartier bucureștean, top model la New York (FOTO)Un român, marele câștigător la LOZ ÎN PLIC, în Irlanda: "Familia nu știe, voi pune câte un cec de 10.000 euro în cutiile de Crăciun"

În ciuda scăderii numărului de femei care doresc să devină maici, Suveranul Pontif a cerut să nu se încerce "recrutarea" de călugăriţe din străinătate pentru a umple mănăstirile.

”Trebuie evitată cu orice preţ recrutarea de candidate venite din alte ţări doar pentru a asigura supravieţuirea mănăstirii", a spus Papa.

Acesta încurajează toate mănăstirile să facă parte dintr-o federaţie, ca "structură importantă de comuniune între mănăstiri care împărtăşesc acelaşi har, pentru a nu rămâne izolate".

Citește și: Salma Hayek, VIOLATĂ și AMENINȚATĂ CU MOARTEA! Declarații ȘOCANTEIgor Dodon nu declară doliu naţional în Moldova pe 16 decembrie: "Regele Mihai este monarhul altui stat"Gestul IMPRESIONANT al oficialilor NATO, în memoria Regelui Mihai (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Papa Francisc,   suveran pontif,   calugarite,   tehnologie,   internet,   retele sociale,   cultura digitala
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe