Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Parlamentul European a votat reintroducerea vizelor pentru SUA şi Canada dacă nu permit libera circulaţie a românilor

Parlamentul European a votat reintroducerea vizelor pentru SUA şi Canada dacă nu permit libera circulaţie a românilor

Un articol de: |

Parlamentul European a votat, joi, o rezoluţie de modificare a Regulamentului UE privind vizele, prin care se introduce o clauză de reciprocitate care obligă SUA şi Canada să elimine vizele pentru români.

Uniunea Europeană poate reintroduce vizele pentru cetăţenii americani şi canadieni, în cazul în care Washington şi Ottawa nu ridică obligativitatea vizelor pentru un stat membru al UE.

Modificarea va intra în vigoare în decurs de 24 de luni de la publicarea în Jurnalul Oficial al UE, notează Mediafax.

Textul adoptat joi este rezultatul unor negocieri între Legislativul european şi Consiliu şi cuprinde două amendamente.

"Mecanismul de reciprocitate" va putea fi activat atunci când o ţară terţă ai cărei cetăţeni nu au nevoie de viză pentru a călători în UE aplică sau menţine obligativitatea vizelor pentru cetăţenii uneia sau mai multor state membre.

"Mecanismul de suspendare" va permite suspendarea temporară a vizelor pentru o ţară terţă, în cazul unei situaţii de urgenţă.

Citeşte mai multe despre:   viza,   SUA,   Canada,   PE,   Parlamentul European,   libera circulatie a romanilor
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe