Pe 21 august America se scufundă în ÎNTUNERIC: O eclipsă UNICĂ și TOTALĂ de Soare "va aduce oamenii în lacrimi"

Pe 21 august America se scufundă în ÎNTUNERIC: O eclipsă UNICĂ și TOTALĂ de Soare "va aduce oamenii în lacrimi"

Statele Unite se pregătesc să experimenteze prima eclipsă totală de Soare, unică în aproape 100 de ani, care va cuprinde ambele coaste pe 21 august, dând ocazia milionelor de americani să observe un eveniment celest de o raritate deosebită, anunță RT.

NASAa oferit detalii și sfaturi cu privire la apropiata eclipsă, determinată de faptul că luna trece între soare și Pământ, proiectându-și umbra și făcând vizibilă corona solară (care de regulă nu se vede), precum și stelele și planetele strălucitoare de pe bolta întunecată.

Un total de 14 state, de la Oregonul de pe coasta de Vest la Carolina de Sud pe coasta de Est, vor experimenta mai bine de două minute de întuneric în plină zi, de-a lungul unei durate de aproape două ore.

Aceasta este prima eclipsă totală de soare din SUA din 1979 și prima de pe o coastă pe alta, din 1918.

De asemenea, este o eclipsă exclusivă: doar Statele Unite vor avea parte de vizibilitatea ei! Este de așteptat ca mulți turiști să vină special pentru a urmări spectaculosul fenomen care va transforma noaptea în zi.

Eclipsa va fi urmărită cu gura căscată și “va aduce oamenii în lacrimi”, a declarat Rick Fienberg, purtătorul de cuvânt al Societății Americane de Astronomie (AAS) pentru Space.com.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe