Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Pentagon: SUA au realizat 85% din loviturile aeriene împotriva Statului Islamic

Pentagon: SUA au realizat 85% din loviturile aeriene împotriva Statului Islamic

Un articol de: |

De la lansarea campaniei în luna august, Statele Unite au realizat 85% din loviturile aeriene contra organizației Statul Islamic (SI), a anunțat Pentagonul, potrivit AFP.

Partenerii occidentali ai americanilor au asigurat 70 din cele 470 de raiduri aeriene asupra Irakului, iar partenerii arabi din coaliția condusă de Statele Unite împotriva SI au condus 56 din cele 393 de lovituri aeriene asupra Siriei, a explicat purtătorul de cuvânt al comandamentului american responsabil pentru Orientul Mijlociu și Asia Centrală.

De la începutul raidurilor aerien, la 8 august, împotriva SI în Irak și apoi în Siria din 23 septembrie, coaliția a efectuat circa 9.020 de zboruri, printre care mii consacrate aprovizionării sau identificării, potrivit ultimului anunț al armatei SUA. Este vorba mai ales de misiuni asigurate de aviația americană.

În ultimele trei luni, coaliția a lansat aproximativ 2.400 bombe și rachete în peste 800 de lovituri aeriene.

Campania în care este implicată coaliția internațională vizează oprirea avansului jihadiștilor SI care au stabilit un califat în iunie între Irak și Siria după ce au preluat controlul asupra unor zone întinse în cele două țări.

Citeşte mai multe despre:   SUA,   85% din loviturile aeriene,   gruparea Statul Islamic,   Pentagon,   Irak,   siria
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe