Peste 50 de romi au fost alungați de localnicii unui sat din Ucraina. Conflictul a izbucnit după ce o fetiță a fost găsită moartă (VIDEO)

Peste 50 de romi au fost alungați de localnicii unui sat din Ucraina. Conflictul a izbucnit după ce o fetiță a fost găsită moartă (VIDEO)

Lochtchinovka, un mic sat din regiunea Odesa, a fost teatrul unui adevărat conflict între ucraineni și romi, după moartea unei fetițe de opt ani. 50 de persoane de etnie romăau fost forțate să părăsească zona, scriu jurnaliștii de la RT.Un conflict interetnic asemănător a avut loc și într-o comună din România. Pe 20 septembrie 1993, în comuna Hădăreni din Mureș, Crăciun Chetan a fost ucis de trei romi. Localnicii s-au revoltat atunci și i-au linșat pe criminali. În acest caz, însă, familiile romilor nu au fost izgonite din localitate, ba chiar au primit despăguibiri de sute de mii de euro.

Locuitorii din Lochtchinovkas-au hotărâtsă-și facă singuri dreptate. Pe 27 august, într-o casă din acest sat a fost găsit trupul neînsuflețit al unei copile de opt ani. Suspectul, un membru al comunității de romi, a fost arestat. Chiar și așa, crima i-a înfuriat pe ucraineni, care s-au adunat în număr mare pe străzi și au început să distrugă locuințele romilor.

Conflict între locuitorii unui sat ucrainean și comunitatea de romi

#DIRECT_ONE_ixyz8v#

În jur de 300 de oameni au început să vandalizeze șase case în care locuiesc romi, iar autoritățile au fost nevoite să trimită mai multe forțe de poliție pentru a calma spiritele.

Localnicii din Lochtchinovka au vrut să-și facă dreptate singuri după ce o copilă a fost ucisă

#DIRECT_ONE_l8jd87#

Acuzați că au încălcat repetat legea, romii au cedat presiunii locuitorilor și au părăsit satul pe 29 august, sub escorta poliției, ei urmând a fi distribuiți în alte zone ale regiunii.Potrivit agenției RIA Novosti, eu au fost de acord să-și vândă casele.

Romii au plecat din Lochtchinovka, sub presiunea localnicilor

#DIRECT_ONE_fwn1p6#

Un responsabil local a susținut cănu există niciun cadru legal pentru o astfel de acțiune. Cutoate acestea, ”nu mai puțin de 50” de romi și copiii lor au fost de acord să plece.

Guvernatorul regiunii Odesa, fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, a fost de partea localnicilor. El a susținut că împărtășește ”pe deplin” indignarea oamenilor și a denunțat traficul de droguri ”condus de elemente antisociale care trăiesc aici”.

Urmăriți B1TV.ro și pe