Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Plahotniuc anunță restructurarea Guvernului! Vor rămâne doar 9 ministere: „Nu mai e loc de compromisuri”

Plahotniuc anunță restructurarea Guvernului! Vor rămâne doar 9 ministere: „Nu mai e loc de compromisuri”

Un articol de: |
Foto: Adevarul Externe

Guvernul Republicii Moldova se va restructura în nouă ministere, cu unele funcții revăzute și unele comasate. Vlad Plahotniuc a anunțat noua structură după ședința de partid, specificând că decizia finală se va lua în cadrul coaliției de guvernare.

„Ne -am asumat această reformă anul trecut. Din motive obiective a durat prea mult faza pregătitoare, atât din motive tehnice, cât şi din motive politice. Motivele tehnice au presupus: înfiinţarea unei unităţi de implementare a aceste reforme, pregătirea modelului în care urmează să fie comasate instituţiile, identificarea experţilor străini, a fondurilor necesare pentru această implementare. Motivele tehnice au presupus şi mai multe discuţii pe interiorul coaliţiei de guvernare. Suntem cu toţii deacord că e bine să existe această reformă a Guvernului, dar există diferenţe de opinii pe unele subiecte, dar sunt sigur că le putem depăşi. Nu mai putem lăsa să treacă timpul cu această reformă. Avem angajamente faţă de partenerii externi şi faţă de noi pentru că ştim că este cazul să optimizăm costurile şi eficientizăm activitatea Guvernului. Avem angajamente faţă de cetăţenii noştri", a spus Plahotniuc, conform Publika.

Citește și: Ucraina: Miting uriaș la Kiev, în sprijinul lui Mihail Saakașvili și împotriva lui Poroșenko (FOTO) Biserica Ortodoxă refuză canonizarea Regelui Mihai: nu îndeplinește o condiție Ce-au crescut copiii Nicoletei Luciu! Fetița e superbă cu părul lung, iar băieții nu-i mai recunoștiPremierul Israelului acuză UE de „ipocrizie” pentru reacția sa la decizia SUA asupra Ierusalimului

„Nu mai e loc de multe compromisuri. Ori reformăm Guvernul ori nu facem nimic. Jumătăţile de măsură nu merg. Ştiu că reformele sunt complicate şi atrag nemulţumiri, în special celor care pierd anumite privilegii. Suntem pregătiţi şi vom merge înainte. Vom respecta toate opiniile, chiar şi ale partidelor din opoziţie. Dar decizile le vom lua în funcţie de interesul majorităţii cetăţenilor", a mai spus liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Noua structură a Guvernului va fi următoarea: Prim-ministrul, trei viceprim-miniștri și nouă ministere: Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Apărării, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Ministerul Sănătății și Protecției Sociale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

"Reforma nu se va limita doar la ministere, ci la multe alte instituţii. Niciun domeniu nu va rămâne descoperit. Asta se va vedea imediat ce se vor face aceste comasări ale instituţiilor", a anunţat Plahotniuc. Scopului noilor structuri este acela de a eficientiza și dinamiza activitatea Guvernului, dar și reducerea corupției și birocrației.

Citește și: Unde s-a aprins cea mai mare lumânare de Crăciun din lume (FOTO)Violențe între protestatari şi forţele de ordine în fața ambasadei SUA din Liban (VIDEO)Imagini de apocalipsă. Orașul care se cufundă încet în pământ (VIDEO)

Citeşte mai multe despre:   Vlad Plahotniuc
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe