Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Planul oficialilor chinezi contra obezității: Sportul va fi noua deviză națională

Planul oficialilor chinezi contra obezității: Sportul va fi noua deviză națională

Un articol de: |
Foto: gi2c.org Externe

Guvernul chinez a lansat un plan pentru a crește apetitul populației pentru exercițiul fizic.

Potrivit unei declarații emise de guvernul chinez, planul are drept scop creșterea numărului de persoane angajate în activitatea fizică regulată și de a îmbunătăți starea generală de sănătate a populației până în 2020. Pentru a face acest lucru, guvernul va investi în construcția de noi facilități sportive publice cum ar fi centre de fitness, locuri de sport și stadioane.

Citește și: Rusia acuză România de concentrații anormale de radiațiiScrisoarea trimisă de asasina de la metrou cu două luni înaintea comiterii crimeiMărturiile zguduitoare ale călătorilor aflați în metrou când Alina Ciucu a fost ucisă. 'Tata, s-a simțit cum a trecut trenul peste ea'TRAGEDIE în Canada! Un avion S-A PRĂBUȘIT la puțin timp de la decolare (FOTO)

"Noi credem că sportul ar trebui integrat cu educație, cultură , turismul și industria medicală", a declarat "Liu Guoyong , funcționar la  Administrația Generală a Sportului din China.

Obezitatea infantilă în China este într-o continuă creștere. Un studiu realizat de European Journal of Preventative Cardiology a arătat că în provincia Shandong, între anii 1985 și 2014, obezitatea în rândul copiilor de la 7 la 18 ani a crescut de la 03 la 17.2 % la băieți și 0.12-9.11 % la  fete. În același timp, cercetarea realizată de Universitatea din Washington în anul 2014 a arată că 28,3% din populația Chinei este obeză, notează cctv-america.com.

Potrivit rapoartelor de cercetare, vânzările de articole sportive au fost în creștere.

Citește și: "Vă vom ARDE cu flăcările războiului pe care l-aţi început": Teroriștii ISIS amenință cu ATENTATE! VEZI ZONELE VIZATEBeijingul AVERTIZEAZĂ cu privire la prezență a navelor americane în TaiwanFraţi gemeni din Ipoteşti, implicaţi într-o încăierare mortală la metroul din Bruxelles

Ca urmare a noului plan de fitness, scara consumului sportiv este de așteptat să ajungă la 1,5 miliarde de yuani ( aproximativ 2,25 miliarde $ ).

Citeşte mai multe despre:   China,   obezitatea,   lege noua
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe