Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Poliția cehă renunță la decizia controversată de a scrie numere pe mâinile imigranților din trenuri: Suntem sensibili la criticile apărute în mass-media

Poliția cehă renunță la decizia controversată de a scrie numere pe mâinile imigranților din trenuri: Suntem sensibili la criticile apărute în mass-media

Un articol de: |
Foto: worldbulletin.net Externe

Poliția cehă a anunțat joi că a renunțat la controversata procedură de scriere de numere pe mâinile imigranților interpelați, procedură sever denunțată cu o zi înainte de juriști și militanți umanitari, relatează AFP, citată de Agerpres. Republica Cehă este în prezent pentru imigranți mai ales o țară de tranzit spre Europa de Vest.

”Poliția este sensibilă la criticile apărute în mass-media”, se spune într-un comunicat publicat de conducerea poliției cehe.

Polițiștii au folosit deja brățări din plastic ce conțin informațiile de identificare necesare, se spune în comunicat.

Polițiști cehi au folosit marți, markere pentru a înscrie numere pe piele în cazul a 214 refugiați, în majoritate sirieni, arestați la frontieră la bordul unor trenuri venind din Austria și Ungaria. (Detalii AICI)

Procedeul de marcare a fost introdus, potrivit purtătoarei de cuvânt a Ministerului de Interne ceh, Lucie Novakova, ca urmare a numărului mare de copii în rândul refugiaților, care riscă altfel să se rătăcească.

Un sondaj de opinie realizat în august pe un eșantion de 1040 de persoane arăta că 93% din cehi consideră că refugiații trebuie să fie retrimiși în țara lor de origine.

Citeşte mai multe despre:   politia ceha,   imigranti,   refugiati,   republica ceha
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe