Poliția franceză, acuzații grave din partea imigranților. Le-ar contamina apa și mâncarea pentru a nu-și așeza tabăra în Calais

Poliția franceză, acuzații grave din partea imigranților. Le-ar contamina apa și mâncarea pentru a nu-și așeza tabăra în Calais
foto: Digi24

Încercările poliției franceze de a împiedica imigranții să își așeze tabăra în portul Calais încalcă drepturile omului. Aceștia ar contamina apa și mâncarea, le-ar confisca sacii de dormit și ar folosi spray-uri cu piper chiar și împotriva minorilor.

Aceste acuzații sunt trecute într-un raport al organizației Human Rights Watch, însă poliția franceză le neagă.

„Problema este poliţia. Poliţia franceză. Nu somn, nu mâncare, nu alergat. În fiecare zi, mereu, poliţia franceză este problema. Gaz, gaz, în fiecare zi, gaz. Nu somn, spray, spray, spray. Îmi pare rău”, a povestit un migrant.

„Acestă folosire a forţei este complet nejustificată. Lucru care este disproporţionat şi care constituie o violare a drepturilor omului”, a afirmat Benedicte Jeannerod, director la Human Rights Watch, potrivit Digi24.

Polițiștii resping acuzațiile aduse și spun că nu s-a mai întâmplat în Franța ca vreun agent să fie condamnat pentru comportament abuziv față de imigranți.

„Este a nu ştiu câta acuzaţie împotriva noastră. Devine plictisitor, obositor. Ei bine, ştim bine aceste organizaţii caritabile, este ceea ce fac ei: acuză întotdeauna poliţia de violenţă. Nu pot să îmi închipui un ofiţer de poliţie să se ducă şi să dea cu spray (cu piper, n.r.) peste aşternuturi sau mâncare. Avem un cod de etică, acţionăm conform legii”, a spus reprezentantul Uniunii polițiștilor din Franța, Frederic Balland.

Urmăriți B1TV.ro și pe