Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Polonia a expulzat un diplomat rus, în urma unui scandal de spionaj

Polonia a expulzat un diplomat rus, în urma unui scandal de spionaj

Un articol de: |
Foto: fakt.pl Externe

Un angajat al ambasadei ruse la Varşovia a fost expulzat din Polonia, în scandalul de spionaj declanşat în octombrie odată cu arestarea a doi cetăţeni polonezi suspectaţi că spionau pentru Rusia.

Diplomatul rus se afla sub supraveghere, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului polonez al Apărării.

Cetățeanul rus spiona, sub acoperirea diplomatică, pentru Serviciul Militar rus de informații (GRU), relatează AFP.

Ofiţerul polonez Zbigniew J. a fost arestat luna trecută, împreună cu un civil, un jurist cu dublă cetăţenie poloneză şi rusă, fiind suspectaţi de spionaj.

Potrivit unor surse din Ministerul Apărării, contactele angajatului ambasadei Rusiei "au fost verificate cu atenţie, iar unul dintre acestea s-a dovedit a fi ofiţerul Zbigniew J.".

Cel mai probabil, ofiţerul polonez a intrat în legătură cu diplomatul rus la ceremoniile organizate în Polonia în memoria soldaţilor ruşi.

Ofiţerul polonez era adjunct al directorului departamentului pentru educaţie şi promovare din Ministerul Apărării de la Varşovia. Un tribunal militar a decis arestarea preventivă a suspectului, pentru trei luni.

Citeşte mai multe despre:   ambasada rusa la Varsovia,   spionaj,   expulzat din Polonia,   Polonia,   oficial rus
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe