Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Ponta şi-a programat pentru sâmbătă o deplasare în Kosovo, la militarii români şi şeful KFOR

Ponta şi-a programat pentru sâmbătă o deplasare în Kosovo, la militarii români şi şeful KFOR

Un articol de: |
Foto: gov.ro Externe

Premierul Victor Ponta şi-a programat pentru sâmbătă o deplasare în Kosovo, pentru a se întâlni cu militarii români aflaţi în zonă şi cu comandantul misiunii NATO (KFOR).

România participă în prezent la misiunea KFOR cu 68 de militari, la care se adaugă încă 128 de militari ca rezervă strategică.

În urmă cu un an, după ce se pronunţase în favoarea unei recunoaşteri rapide a independenţei Kosovo, premierul Ponta, aflat la Washington, i-a spus vicepreşedintelui SUA, Joe Biden, că în 2014 "nu se va întâmpla nimic" în ceea ce priveşte recunoaşterea Kosovo, dar că în 2015 România va avea o poziţie coordonată cu partenerii internaţionali, relatează Mediafax.

Ulterior, aflat la Tirana, în Albania, Ponta a afirmat că nu susţine o parelelă între Crimeea şi Kosovo şi că problemele din regiune se vor rezolva atunci când Serbia şi Kosovo vor deveni state membre UE.


Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   Kosovo,   NATO,   seful KFOR
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe