Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Portugalia: Traficul aerian este perturbat din cauza unei noi greve a personalului companiei TAP

Portugalia: Traficul aerian este perturbat din cauza unei noi greve a personalului companiei TAP

Un articol de: |
Foto: telegraph.co.uk Externe

Traficul aerian era perturbat sâmbătă în Portugalia, din cauza unei noi greve de 24 de ore a personalului navigant al companiei aeriene naţionale TAP, relatează AFP.

Mai mult de jumătate dintre cele 291 de zboruri prevăzute pentru sâmbătă au fost anulate, fiind asigurate doar servicii minime către Madeira, Azore, Caracas şi Sao Paulo, precum şi zborurile filialei regionale Portugalia, a declarat o purtătoare de cuvânt a companiei TAP.

"Nu am avut nici un contact cu conducerea de joi", când a avut loc prima grevă, a precizat Nuno Fonseca, liderul Sindicatului naţional al personalului aviaţiei civile (SNPVAC), aflat la originea mişcării de protest.

Greva este respectată de aproape "100 la sută din personalul navigant", potrivit reprezentantului sindicatului, care revendică în special respectarea orelor de odihnă între zboruri şi dreptul de a se odihni cel puţin un week-end din şapte.

Greva vizează să denunţe "încălcări ale acordului de întreprindere" care generează "o deteriorare continuă şi sistematică a condiţiilor de muncă", potrivit sindicatului.

Personalul navigant al TAP şi-a anunţat intenţia de a înceta activitatea încă două zile, pe 30 noiembrie şi 2 decembrie.

Citeşte mai multe despre:   Portugalia,   trafic aerian perturbat,   noua greva,   compania TAP
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe