Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Poziţia oficială a României în procesul de la CEDO privind închisorile CIA. Reprezentanta Guvernului: Nu există indicii că autoritățile române au permis funcționarea unui astfel de loc de detenție în secret (VIDEO)

Poziţia oficială a României în procesul de la CEDO privind închisorile CIA. Reprezentanta Guvernului: Nu există indicii că autoritățile române au permis funcționarea unui astfel de loc de detenție în secret (VIDEO)

Un articol de: |
Foto: echr.coe.int Externe

Primele audieri publice în cazul în care România a fost reclamată la CEDO pentru acuzaţii legate de existenţa unor închisori secrete ale CIA au avut loc miercuri la Strasburg. În cadrul audierii, reprezentanta Guvernului României, Catrinel Brumar a susținut că nu există dovezi care să ateste faptul că autoritățile române au permis funcționarea unui loc de detenție secretă. 

Guvernul regretă tratamentul la care a fost supus reclamantul (...) Guvernul își menține poziția că nu a apărut nicio dovadă care să confirme că un asemenea tratament a avut loc pe teritoriul României”, a declarat reprezentanta Guvernului, potrivit înregistrării publicate pe site-ul echr.coe.int.

Citește și: Un rus și-a construit un costum de Iron Man și și-a transformat locuința într-un depozit de arme pentru a scăpa de bănci (FOTO)Andra, anunț după 10 de căsnicie. Din păcate, e adevăratCINE-I FRAIERUL? A pretins că e șeful CIA și a obținut ACCES LA OPERAŢIUNI SECRETE. La doar 15 ani... "Am devenit din ce în ce mai iritat de cât de CORUPT este guvernul american"

Documentelele nu au furnizat nicio informație care să indice că autoritățile române au creat și au permis funcționarea în mod autonom sau în cooperare cu un stat terț a unui astfel de loc de detenție în secret. Nicio informație nu avansează ideea ca autoritățile române, cu bună știință, după ce au fost informate cu privire la scopul și activitățile care vor avea loc într-o astfel de construcție au pus o locație la dispoziția unei părți terțe.

Singurul mod de abordare a acestei chestiuni din perspectiva responsabilității statului este acela de a determina dacă statul român a permis cu bună știință ca teritoriul său să fie folosit de un alt stat pentru activități care implică violarea drepturilor omului”, a mai spus Catrinel Brumar.

Statul român a fost reclamat de Abd al-Rahim al-Nashiri, un fost membru al organizaţiei Al Qaeda, care susţine că a fost închis şi torturat timp de trei ani la Bucureşti.

Poziţia oficială a României în procesul de la CEDO privind închisorile CIA

Citește și: Germania: NEGOCIERILE pentru formarea unei MARI COALIȚII guvernamentale vor fi reluate Risc de AVALANȘĂ într-o stațiune montană. Turiștii au fost preluați cu elicopterul! (VIDEO)FABULOS, în Seul! Ea este 'Spice Girl' a Coreei de Nord pe care lumea o credea EXECUTATĂ

Citeşte mai multe despre:   inchisori CIA,   CEDO,   proces,   Guvernul Romaniei
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe