Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premieră în Europa: Un skatepark londonez a fost înscris în categoria monumentelor istorice

Premieră în Europa: Un skatepark londonez a fost înscris în categoria monumentelor istorice

Un articol de: |
Foto: romskatepark.com Externe

Un skatepark din estul Londrei a fost înscris în categoria monumentelor istorice, o premieră în Europa, a anunțat miercuri English Heritage, citată de AFP.

Construit în 1978, când acest sport apărut în California a luat avânt în Marea Britanie, Rom skatepark din Hornchurch este al doilea din lume care se bucură de această onoare.

Primul a fost Bro Bowl din Tampa (Florida), în octombrie 2013, astăzi amenințat cu demolarea de autoritățile americane locale.

Înscrierea în categoria monumentelor istorice engleze asigură o anumită protecție, dar nu oferă garanții împotriva unei eventuale demolări în viitor.

”Skatebord-ul este mai mult decât un sport, a devenit un cult mondial. Rom este cea mai notabilă expresie în Anglia a acestei culturi și suntem încântați să îi menținem interesul pentru generațiile viitoare datorită înscrierii” în patrimoniu, a spus Roger Bowdler, responsabil cu desemnarea obiectivelor.

Skaterii londonezi susținuți de primarul Boris Johnson au reușit în luna februarie să stopeze proiectul de demolare a unui alt skatepark, celebrul Southbank Center de pe malul sudic al Tamisei, amintește AFP.

Citeşte mai multe despre:   premiera in europa,   skatepark londonez,   categorie,   monumente istorice
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe