Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premieră în medicină: Un rus va fi primul beneficiar al unui transplant de cap

Premieră în medicină: Un rus va fi primul beneficiar al unui transplant de cap

Un articol de: |
Foto: rt.com Externe

Un rus de 30 de ani va intra în istorie. Bărbatul, care suferă de o boală incurabilă, va fi primul beneficiar al unui transplant de cap, informează B1 TV.

Acesta a anunţat încă din 2013 că doreşte să facă primul transplant de la o persoană al cărei organism nu mai funcţionează la o alta cu organismul sănătos, dar fără funcţii cerebrale.

Valery Spiridonov a fost diagnosticat la naştere cu sindromul Werdnig-Hoffman, o boală neuromusculară progresivă care se manifestă prin slăbirea muşchilor şi probleme musculare severe.

Acesta ar urma să primească trupul unei persoane aflate în moarte cerebrală.

Operaţia va fi făcută în 2017 în China de către chirurgul italian Sergio Canavero şi chinezul Ren Xiaoping. Proiectul a fost anunţat de către Canavero încă din 2013 care a cerut la acea vreme ajutorul miliardarilor precum Bill Gates pentru a realiza intervenţia chirurgicală.

Valery Spiridonov, în vârstă de 30 de ani, s-a oferit voluntar pentru a fi beneficiarul primului transplant de cap din istorie.

Intervenţia chirurgicală va costa 11 milioane de euro şi va dura 36 de ore. Sergio Canavero a explicat faptul că astfel de operaţii au fost făcute deja în China pe şoareci.

Persoanele cu maladii musculare grave sau ale căror organe interne sunt afectate de cancer ar putea beneficia de acest nou tip de operaţie.

De asemenea, cei care suferă de boli neuronale degenerative, aşa cum este cazul astrofizicianul Stephen Hawking, ar putea fi incluşi la rândul lor pe lista viitorilor pacienţi.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe