Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premieră în Turcia: O femeie purtând vălul islamic a devenit ministru

Premieră în Turcia: O femeie purtând vălul islamic a devenit ministru

Un articol de: |
Foto: iha.com.tr Externe

Premieră în Turcia. O femeie purtând vălul islamic a devenit ministru în guvernul de la Ankara, pentru prima dată în istoria modernă a Turcie, țară musulmană, dar laică, informează AFP, citată de Agerpres.

Aysen Gürcan va fi Ministru al Familiei și Politicilor Sociale în guvernul interimar Aysen Gürcan, care se va afla la conducere până la alegerile anticipate din noiembrie.

Gürcan a absolvit cursurile Universității de Comerț din Istanbul, este membră a consiliului de administrație al unei fundații de inspirație islamică, numită ”Serviciul pentru tineri și educație” și are trei copii.

Acest ONG s-a aflat în 2013 în centrul unui scandal de corupție, care l-a implicat pe președintele Erdogan, pe membrii din familia și din anturajul său.

Erdogan a aprobat vineri componența guvernului interimar prezentat de Ahmet Davutoglu, lucru suficient pentru ca acesta să-și intre în atribuții, având în vedere că un guvern interimar nu are nevoie și de aprobarea Parlamentului.

Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP), formațiune controlată de președintele Recep Tayyip Erdogan, se află singur la putere în Turcia din 2002, dar la alegerile din 7 iunie el a pierdut majoritatea, iar negocierile purtate cu opoziția pentru formarea unui executiv au eșuat. În această situație a fost nevoie de convocarea alegerilor anticipate, care se vor desfășura pe 1 noiembrie.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe