Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premierul canadian Stephen Harper califică atacurile armate din Ottawa drept "acte josnice"

Premierul canadian Stephen Harper califică atacurile armate din Ottawa drept "acte josnice"

Un articol de: |
Foto: rabble.ca Externe

Premierul canadian Stephen Harper a condamnat miercuri atacurile armate comise la Ottawa, calificându-le drept "josnice", potrivit unui purtător de presă, citat de AFP.

Harper, care se afla la sediul Parlamentului în momentul atacurilor, s-a întâlnit cu lideri ai opoziţiei, care au fost, de asemenea, evacuaţi şi transportaţi într-o locaţie sigură.

"În cursul acestor întâlniri, "premierul (...) a condamnat aceste acte josnice", a declarat purtătorul său de cuvânt, Carl Vallée, într-un comunicat.

Cel puţin două persoane - un militar canadian şi un presupus terorist - au fost ucise în cursul unor atacuri armate comise miercuri la Ottawa.

Persoane înarmate au deschis focul la Memorialul naţional de război, la sediul Parlamentului şi în centrul comercial Rideau. Un militar a fost grav rănit în atacul de la Memorial, murind ulterior la spital. Un presupus atacator a murit în schimbul de focuri cu poliţia, la Parlament.

Autorităţile caută mai mulţi indivizi înarmaţi şi este analizată ipoteza unui atac terorist islamist.

Citeşte mai multe despre:   Stephen Harper,   premier canadian,   atacuri armate,   Ottawa,   acte josnice
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe