Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premierul moldovean Valeriu Streleţ: Banca centrală trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica deprecierea leului moldovenesc

Premierul moldovean Valeriu Streleţ: Banca centrală trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica deprecierea leului moldovenesc

Un articol de: |
Foto: oficial.md Externe

Moneda națională din Republică Moldova a atins cea mai cea mai scăzută valoare din ultimele şapte luni, pe fondul crizei bancare.

Pe fondul acestei crize, premierul Republicii Moldova, Valeriu Streleţ, a cerut, miercuri, Băncii centrale de la Chişinău să ia "toate măsurile necesare" pentru a opri deprecierea leului moldovenesc, scrie Reuters.

"Banca centrală trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a ţine situaţia sub control şi a împiedica deprecierea puternică a leului moldovenesc", a declarat Valeriu Streleţ la o şedinţă de guvern.

"Sper din toată inima că situaţia de pe piaţa monetară se va schimba după 6 octombrie, când sperăm că vom semna memorandumul de înţelegere cu Fondul Monetar Internaţional", a adăugat premierul Republicii Moldova.

Viorel Molosniuc, analist financiar la EuroCreditBank, a explicăat că "pe piaţă ajung lei din depozite ale oamenilor care fac retrageri de la trei bănci cu probleme, de unde s-a furat miliardul de dolari.

"Populaţia nu este interesată de creşterea cu 17,5 puncte procentuale a rate dobânzilor la depozitele în lei. Oamenii cumpără monedă străină", a mai spus analistul.

Citeşte mai multe despre:   valeriu strelet,   republica moldova,   Banca Centrala,   deprecerea leului
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe