Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premierul neo-zeelandez condamnă Fonterra privind contaminarea unor produse cu o bacterie potențial mortală

Premierul neo-zeelandez condamnă Fonterra privind contaminarea unor produse cu o bacterie potențial mortală

Un articol de: |

John Key, premierul Noii Zeelande, a acuzat, luni, compania de produse lactate Fonterra că a prevenit cu întârziere în privința contaminării unora dintre produsele sale cu o bacterie portențial mortală, relatează AFP.

La sfârșitul săptămânii trecute Fonterra a anunțat că trei loturi de zer folosit în mai 2012 la fabricarea formulelor de lapte pentru sugari şi băuturi pentru sportivi conţineau bacteria Clostridium botulinum, care poate cauza botulism. Această boală provoacă paralizie și în anumite cazuri, moartea.

Sunt uimit că, în mai 2012, atunci când a fost produs zerul în cauză, (Fonterra) a observat ceva în cadrul testelor, însă compania nu a considerat că este suficient de îngrijorător, întrucât a autorizat ieşirea loturilor din fabrică”, a precizat premierul.

Am putea crede că un grup a cărui activitate depinde de încrederea consumatorilor, de siguranţa alimentară şi de calitatea acestor produse, nu şi-ar asuma asemenea riscuri”, a afirmat Key.

Potrivit lui John Key, e echipă de 60 persoane anchetează în prezent consecinţele contaminării, însă niciun caz de îmbolnăvire nu a fost semnalat.

Fonterra se prezintă ca fiind primul exportator mondial de produse lactate.

China, un mare importator de lactate neo-zeelendeze, în special lapte pentru sugari, a întărit controalele sanitare.      

Citeşte mai multe despre:   premierul noii zeelande,   fonterra,   contaminare cu bacterie,   mortala,   botulism
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe