Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Premierul suedez: Suedia va recunoaște existența statului Palestina

Premierul suedez: Suedia va recunoaște existența statului Palestina

Un articol de: |
Foto: somaliska.com Externe

Suedia va recunoaște statul Palestina, a anunțat, vineri, premierul Stefan Löfven, subliniind că soluţia la conflictul israeliano-palestinian este crearea a două state, relatează AFP.

"O soluţie cu două state presupune o recunoaştere reciprocă şi voinţa unei coexistenţe paşnice. De aceea Suedia va recunoaşte statul Palestina", a declarat Löfven în discursul despre politica generală.

Acest lucru este necesar să aibă loc cu respectarea "exigenţelor legitime atât ale palestinienilor, cât şi ale israelienilor, cu privire la autodeterminarea lor şi la securitatea lor", a precizat el.

Noul Guvern format vineri, în care social-democraţii s-au aliat cu Verzii, este mai favorabil cauzei palestiniene decât cel dinainte, care urma linia ţărilor mari din Europa de Vest în problema palestiniană.

Recunoaşterea Palestinei şi susţinerea "activă a efortului de reconciliere" se află printre priorităţile Partidului Social-Democrat care doreşte, de asemenea, ca "crimele de război ale Israelului să fie examinate, iar ocupaţia (Fâşiei) Gaza ridicată".

Totuși, premierul nu a precizat dacă recunoaşterea de către Stockholm a Palestinei va fi supusă votului Parlamentului, în contextul în care Guvernul este minoritar.

Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe