Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Presa bulgară: Investigaţiile au dovedit că autorul atentatului de la Burgas a fost un atacator sinucigaş

Presa bulgară: Investigaţiile au dovedit că autorul atentatului de la Burgas a fost un atacator sinucigaş

Un articol de: |

Investigaţiile au dovedit în mod decisiv că presupusul autor al atentatului terorist de la Burgas a fost un atacator sinucigaş, a declarat duminică Gheorghi Iliev, din cadrul Serviciilor Naţionale de Investigaţii, scrie Novinite.

"Este vorba despre un atacator sinucigaş cu bombă, un bărbat care şi-a sacrificat viaţa în mod voit cu scopul de a provoca cât mai mulţi morţi. El este un cetăţean străin care a ales Bulgaria pentru a comite acest gest", a subliniat Iliev.

Iliev a motivate concluziile prin întrebări adresate unor martori ai exploziei, trimise de autorităţile bulgare în Israel, martori care nu puteau oferi mărturii viabile imediat după atac, deoarece au fost sedaţi sau li s-au administrat alte medicamente. După ce vor fi analizate de către autorităţile israeliene, mărturiile urmează să fie trimise în Bulgaria.

De asemenea, Iliev a explicat și că pentru identificarea unui astfel de terorist este nevoie de ani de zile.

Ipoteza iniţială, prezentată de către ministrul bulgar de Interne Ţvetan Ţvetanov, este că atentatul a fost comis de către un atacator sinucigaş cu bombă venit din străinătate. Însă, în opinia unor observatori şi experţi în terorism, această ipoteză pare tot mai puţin verosimilă, câştigând tot mai mult teren ipoteza potrivit căreia autorul atentatului a fost folosit pentru comiterea atacului.

Citeşte mai multe despre:   burgas,   atac cu bomba,   aeroport,   sinucigas
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe