Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Presa germană: Comisia Europeană va deschide o anchetă ce vizează 19 țări pentru încălcarea dreptului la azil

Presa germană: Comisia Europeană va deschide o anchetă ce vizează 19 țări pentru încălcarea dreptului la azil

Un articol de: |
Foto: financiarul.ro Externe

Comisia Europeană va deschide o anchetă ce vizează 19 țări, printre care și Austria, Franța, Germania, Italia, Olanda, Spania și Ungaria pentru 40 de încălcări ale dispozițiilor comunitare referitoare la dreptul la azil, scrie cotidianul german Die Welt în ediția digitală, citat de Agerpres.

Potrivit Die Welt, Comisia Europeană consideră că aceste state nu au transpus în legislația națională acquis-ul comunitar referitor la refugiați. Acestea nu au respectat normele minime de procedură pentru recunoașterea dreptului la azil și condițiile de primire pentru solicitanții de azil.

Cotidianul mai scrie că Danemarca, Irlanda și Marea Britanie nu sunt printre cele 19 țări vizate deoarece acestea pot lua decizii individuale ce țin de domeniul Justiției și Afacerilor Interne, potrivit tratatelor europene.

Un prim pas al anchetei constă în trimiterea unui aviz către aceste state, care au timp două luni pentru a aplica legislația dreptului comunitar. În caz contrar, acestea vor putea fi aduse în fața Curții de Justiție a UE (CJUE).

Potrivit DPA, anunțul cu privire la începerea acestei proceduri se va face miercuri, înainte de începerea ședinței Consiliului European de la Bruxelles, la care va participa și președintele Klaus Iohannis.

Citeşte mai multe despre:   Consiliul European,   ancheta,   tari,   drept la azil,   drept comunitar
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe