Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Președinta Argentinei a sugerat că Statele Unite ar putea susține un complot vizând asasinarea sa

Președinta Argentinei a sugerat că Statele Unite ar putea susține un complot vizând asasinarea sa

Un articol de: |
Foto: telegraph.co.uk Externe

Președinta Argentinei, Cristina Fernandez de Kirchner, a sugerat că Statele Unite ar putea susține un complot vizând înlăturarea sa de la putere și chiar asasinarea sa, relatează The Guardian.

"Dacă mi se va întâmpla ceva, nu vă uitaţi spre Orientul Mijlociu, ci priviţi spre Nord", a declarat Fernandez marţi seara, într-un discurs televizat, făcând aluzie la un presupus complot organizat de bancheri şi oameni de afaceri locali, "cu ajutor străin".

Anterior, Fernandez afirmase că a primit ameninţări cu moartea din partaea grupării extremiste sunnite Stat Islamic, din cauza prieteniei sale cu Papa Francisc.

Însă, în discursul de marți seară ea a sugerat că ameninţările pe care le-a primit prin intermediul a trei e-mailuri adresate serviciilor de securitate argentiniene provin din Statele Unite.

Acuzaţiile sale intervin în contextul unei deteriorări a relaţiilor deja tensionate dintre Argentina şi Statele Unite, după ce ţara condusă de Cristina Fernandez de Kirchner a intrat în incapacitate de plată în august. Fernandez îşi încheie cel de-al doilea mandat anul viitor şi nu mai poate candida din nou, dar este posibil ca fiul său, Maximo Kirchner, să candideze.

Elisa Carrio, candidatul opoziţiei de centru, a apreciat că preşedinta Fernandez este "lipsită de orice contact cu realitatea".

"Pentru că nu mai face faţă realităţii, cu rata şomajului, inflaţia mare, creşterea dolarului, ea nu mai spune că gruparea Stat Islamic încearcă să o ucidă, ci Statele Unite (...). Ea inventează conspiraţii", a adăugat Carrio.

Citeşte mai multe despre:   președinta argentinei,   Statele Unite,   complot,   asasinare
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe