Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Președintele Cataloniei a semnat decretul privind referendumul de independență, sfidând guvernul de la Madrid

Președintele Cataloniei a semnat decretul privind referendumul de independență, sfidând guvernul de la Madrid

Un articol de: |
FOTO: lamiradacritica.com Externe

Președintele Cataloniei, Artus Mas, a anunțat, sâmbătă, că a semnat decretul privind referendumul de independență de pe 9 noiembrie, spunând că Catalonia vrea să-și aleagă democratic viitorul politic.

Mișcarea sfidează guvernul de la Madrid, care a anunțat deja că acest referendum nu va avea loc. De altfel, executivul spaion de va reuni luni pentru a face apel la Curtea Constituțională împotriva acestei consultări populare care nu respectă Constituția, apelul urmând să suspende automat decretul semnat de Mas.

 „Am semnat decretul care va face posibil ca la 9 noiembrie toţi catalanii să-şi spună cuvântul asupra viitorului politic pe care îl dorim pentru ţara noastră. A fost nevoie de o mobilizare mare a cetăţenilor noştri şi multe luni de muncă pentru a ajunge la această zi. Catalonia vrea să-şi decidă viitorul politic în mod paşnic şi democratic. Catalonia vrea să vorbească, să fie auzită, vrea să voteze!”, a anunţat Artur Mas, preşedintele guvernului Cataloniei.

Anunţul a fost primit cu urale de sutele de oamenii strânşi în faţa parlamentului regional din Barcelona.

Citeşte mai multe despre:   catalonia,   madrid,   independenta,   președinte catalonia,   artur mas
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe