Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Preşedintele Cataloniei anunţă o formă alternativă de consultare privind independenţa regiunii

Preşedintele Cataloniei anunţă o formă alternativă de consultare privind independenţa regiunii

Un articol de: |
Foto: mercopress.com Externe

Preşedintele Cataloniei, Artus Mas, a anunţat marţi că va fi organizată o formă alternativă de consultare privind independența regiunii pe 9 noiembrie, informează AFP.

"Va exista o consultare, dar ea nu va fi fundamentată pe decretul pe care l-am semnat pentru organizarea referendumului”, a declarat el, admiţând că există diviziuni între susţinătorii independenţei.

"Statul spaniol rămâne un adversar", a subliniat el, ignorând apelurile la dialog "cu respectarea legii", lansate recent de şeful Guvernului spaniol, conservatorul Mariano Rajoy.

"Oamenii îşi vor putea depune votul în urne, iar efectul va fi exact acelaşi", a mai spus el, adăugând că unele dintre partidele care susţin independenţa vor în continuare să fie organizat un referendum, cu încălcarea legii.

Executivul catalan a renunţat luni seară la referendumul consultativ privind viitorul Cataloniei, regiune puternică cu o populaţie de 7,5 milioane de locuitori, unde ideea separatistă a câştigat teren în ultimii ani.

Referendumul a fost suspendat la 29 septembrie de Tribunalul Constituţional, la sesizarea Guvernului.

Citeşte mai multe despre:   catalonia,   Artus Mas,   independenta Cataloniei,   legea referndumului,   Spania
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe