Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Prima Doamnă din Peru, anchetată pentru spălare de bani

Prima Doamnă din Peru, anchetată pentru spălare de bani

Un articol de: |
Foto: redaccion.lamula.pe Externe

Justiția peruană a anunțat vineri deschiderea unei anchete pentru spălare de bani împotriva Primei Doamne, Nadine Heredia, șefă a partidului aflat la putere, scrie AFP.

Săptămâna trecută, parlamentul peruan, controlat de opoziție, a recomandat deschiderea acestei anchete, bazându-se pe raportul unei comisii parlamentare.

Comisia a cercetat presupuse fapte de corupție implicându-l pe omul de afaceri Martin Belaunde Lossio, colaborator apropiat al președintelui Ollanta Humala între 2006 și 2011, înainte de alegerea acestuia.

Raportul a pus sub semnul întrebării rolul jucat de Nadine Heredia, din cauza bănuielilor legate de originea fondurilor pe care le-a primit când omul de afaceri a angajat-o în postul de consilieră, înainte ca Ollanta Humala să ajungă la putere în 2011.

Procedura se înscrie în cadrul unei anchete mai vaste cu privire la originea fondurilor care au finanțat campania soțului său, președintele Ollanta Humala.

Citeşte mai multe despre:   Peru,   prima doamna,   ancheta
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe