Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Propunere controversată în Italia: Primarul unui orășel cere autobuze speciale pentru romii din comunitatea sa

Propunere controversată în Italia: Primarul unui orășel cere autobuze speciale pentru romii din comunitatea sa

Un articol de: |

Primarul unui orăşel, în nordul Italiei, a propus introducerea de autobuze speciale pentru romii din comunitatea sa, informează AFP.

Claudio Gambino, primar din partea Partidului Democrat al oraşului Borgaro Torinese, a anunţat că vrea autobuze separate pentru romi pentru că ei "ne deranjează de peste 20 de ani".

"Avem nevoie de două autobuze pentru a garanta securitatea cetăţenilor noştri. Unul pentru cetăţeni, altul pentru romi", a declarat primarul.

Propunerea a declanșat critici vehemente, opozanţii considerând-o similară segregării rasiale din Africa de Sud.

Nichi Vendola, liderul Partidului Stânga, Ecologie şi Libertate declarat că "acordarea unor drepturi diferite oamenilor se cheamă apartheid" și i-a cerut primarului să îşi "revizuiască" decizia.

În schimb, propunerea lui Gambino a fost primită favorabil de Liga Nordului, o formaţiune antiimigraţie, al cărei deputat Roberto Calderoli i-a trasmis "complimente" primarului care, "deşi este de stânga, a ştiut să asculte populaţia".

Citeşte mai multe despre:   primar,   raşului Borgaro Torinese,   Italia,   autobuze speciale pentru romi
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe