Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Afla mai multe                   x
Acasa Ştiri Externe Proteste violente la Madrid: Mai multe persoane au fost arestate în urma ciocnirilor cu forțele de ordine

Proteste violente la Madrid: Mai multe persoane au fost arestate în urma ciocnirilor cu forțele de ordine

Un articol de: |

Mai multe persoane au fost arestate la Madrid, în timpul unui protest organizat din cauza noilor reduceri bugetare decise de guvern. Incidentele au avut loc după ce protestatarii au atacat forţele de ordine.

Sute de manifestanţi s-au ciocnit cu poliţia la Madrid, unde furia oamenilor a crescut după anunțarea noilor măsurilor de austeritate. Poliţiştii au folosit bastoane şi gloanţe de cauciuc împotriva protestatarilor care i-au atacat cu pietre şi tot ce le-au mai căzut în mâini.

Un bărbat s-a ales cu nasul rupt, alţii au fost duşi la secţiile de poliţie. La protest au participat mii de adepţi ai Mişcării Indignaţilor, convocaţi prin reţelele de socializare. Anterior, oamenii s-au adunat în faţa sediului Partidului Popular, de guvernământ şi au cerut demisia premierului Mariano Rajoy.

Ei au încercat să ajungă  şi la sediul Parlamentului, dar au fost împiedicaţi de forţele de ordine. Proteste violente au avut loc şi în faţa sediului Partidului Socialist, de opoziţie, acuzat la rândul său de incompetenţă în gestionarea crizei economice.

Este pentru a doua oară în ultimele zile când la Madrid au loc proteste violente. Şi asta după ce guvernul de centru-dreapta a anunţat că va reduce salariile şi perioada de acordare a ajutorului de şomaj. În plus, va creşte taxa pe valoarea adăugată şi va elimina prima de Crăciun.

Spania trebuie să recurgă la aceste măsuri de austeritate pentru a obţine bani de la Uniunea European pentru a-şi finanţa băncile, deoarece aceste se împrumuntau foarte scump pe pieţele interbancare. Guvernul Rajoy a fost nevoit să crească TVA-ul deşi această măsură riscă să scadă consumul şi să agraveze recesiunua.

Citeşte mai multe despre:   Mariano Rajoy,   proteste spania
Recomandă stirea:
email
 
 
TOP 5 Externe